La Cluj-Napoca s-a deschis Centrul pentru Tineret, o investitie de 890.000 lei intr-un spatiu cultural si educativ de calitate. Situate pe strada Iuliu Maniu, centrul va gazdui activitati culturale si artistice dedicate tinerilor.

“Dorim sa incurajam tinerii sa se implice in viata comunitatii noastre si sa le sustinem dezvoltarea. Le-am transmis studentilor sa se bucure de anii studentiei la Cluj. Aici au sansa unei educatii si pregatiri profesionale de nivel inalt in toate domeniile, se pot bucura de viata culturala si sociala intr-un mediu sigur, deschis inovarii si creativitatii. Au sansa de a se implica in activitati foarte diverse si i-am incurajat sa faca asta pentru formarea si viitorul lor. In acest context, am discutat despre posibilitatea de vot de la 16 ani, politica pe care o sustin. Am subliniat de asemenea ca dorim, prin astfel de spatii dedicate si structuri precum Consiliul Consultativ pentru Tineret, sa contribuim la crearea unui cadru de colaborare, de impartasire de idei si proiecte constructive. Este extrem de valoroasa capacitatea de lucra impreuna fiind atat de diferiti”, a declarat primarul Emil Boc.

Centrul pentru Tineret se afla in incinta Palatului Statusului Romano-catolic si are o suprafata de aproximativ 125 mp. Valoarea totala a lucrarilor a fost de 889.698,46 lei TVA inclus. Spatiul este gandit intr-o perspectiva multifunctionala si va gazdui activitati culturale si educationale dedicate tinerilor, fiind dotat cu toate cele necesare bunei desfasurari a evenimentelor, inclusiv sistem de sonorizare cu mixer, boxe active si microfoane wireless, ecran digital C-Touch, sistem integrat de live-streaming.

Centrul pentru Tineret este o initiativa rezultata din dorinta cetatenilor exprimata in cadrul proiectului de Bugetare Participativa.