Clujul devine din ce in ce mai verde. Autoritatile municipale fac eforturi pentru a extinde spatiile verzi si pentru a realiza un manangement responsabil al orasului. In acest sens, luna aceasta a fost semnat contractul de proiectare si executie pentru Parcul Observator din cartierul Zorilor. Anuntul a fost facut de primarul Clujului, Emil Boc.
Parcul se va desfasura pe o suprafata de peste 1,2 ha si va oferi clujenilor variate modalitati de petrecere a timpului liber, zone cu destinatia de promenada. Parcul prevede locuri de joaca cu dotari moderne, zone de recreere pentru seniori, zona de fitness in aer liber si facilitati pentru biciclisti.
Proiectul presupune plantarea a peste 180 de arbori si a peste 240 de arbusti, pe langa cei existenti deja. Sistemul de irigatie prevazut in proiect va reduce costurile de intretinere si va asigura prospetimea vegetatiei in perioadele de seceta. Aleile se realizeaza din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului. Accesul persoanelor cu dizabilitati este prevazut in toate zonele parcului. Sistemul de iluminat LED va dispune de sistem de telegestiune.