Întreg județul Dâmbovița se pregătește pentru trecerea la colectarea selectivă a deșeurilor. Încă o localitate a fost dotată cu pubele pentru gunoiul menajer. De la începutul anului viitor, localnicii din Cobia vor putea să depoziteze resturile din gospodărie în pubele cu destinație specifică.

Comuna Cobia a primit  1.301 pubele pentru colectarea selectivă a gunoiului menajer, în cadrul campaniei „Caravana Dâmbovița Curată”.  Acestea urmează să fie distribuite fiecărei gospodării în parte, în cel mai scurt timp. La acțiune au participat primarul comunei și președintele CJD, Corneliu Ștefan.

”De la 1 ianuarie 2022, deșeurile vor fi colectate selectiv. De asemenea, din prima zi a anului viitor, fiecărei gospodării îi vor reveni saci galbeni și saci albaștri. În sacii galbeni vom strânge hârtia și cartonul, iar în cei albaștri, plasticul și metalul”, a transmis primarul Marin Manda.

Până în acest moment, la nivelul județului, au fost distribuite pubele în 14 comune. Următoarele pe listă sunt Cojasca și Comișani. Până la finalul anului acesta se vor distribui în județ 160 000 de pubele.