Autoritatile din Sibiu vor sa obtina finantare pentru extinderea Colegiului Pedagogic “Andrei Saguna” cu un corp nou de cladire si o sala de sport. Investitia ar urma sa fie finantata prin PNRR, proiectarea fiind deja realizata. In urma interventiei, capacitatea unitatii va creste cu 600 de locuri.

 

 

 

Proiectarea s-a realizat, iar investitia a fost aprobata de Consiliul Local. Potrivit proiectului, corpul nou de cladire va oferi inca 20 de sali, 2 laboratoare, 1 cabinet si grupuri sanitare. Totodata, va fi eficient energetic, prin instalarea de sisteme care produc energia din surse regenerabile sau care economisesc energia si va asigura accesul persoanelor cu dizabilitati prin amenajarea de rampe.

 

Sala de sport va avea o suprafata de 1.000 mp si va fi dotata pentru practicarea handbalului, baschetului si voleiului, dar si pentru alte exercitii fizice in orele de sport.

 

 

“Prin constructia unui nou corp de cladire la acest colegiu crestem capacitatea unitatii de invatamant cu 20 de sali de clasa si 3 laboratoare, creand loc pentru inca 600 de elevi. De asemenea, este prevazuta constructia unei sali de sport in suprafata de 1.000 de mp, in beneficiul copiilor si tinerilor dornici de miscare si sport. Am pregatit acest proiect si il vom depune pentru obtinerea finantarii nerambursabile din PNRR – Componenta 15 Educatie, investitia fiind estimata la peste 48 de milioane de lei”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu,