Tinerii din Aninoasa au mai bifat o reusita! Comuna Aninoasa din Judetul Dambovita se numara printre cele cinci comune finaliste pentru titlul de Sat European de Tineret 2024.

European Youth Village este un program apolitic de organizare comunitara a tinerilor din mediul rural, coordonat la nivel national de Guvernanta formata din Asociatia Pentru Dezvoltare Activa si Go Free -Asociatia pentru Sprijinirea Societatii Civile.

In anul in care poarta titlul de Sat European de Tineret, tinerii sunt sprijiniti de comunitatea programului European Youth Village prin activitati de mentorat, training-uri si ateliere pentru membrii grupului de initiativa a tinerilor, atat in ceea ce priveste mobilizarea si activitarea altor tineri din comunitate, cat si in accesarea finantarilor pentru activitatile planificate in sat.

 

„Aninoasa s-a calificat in finala competitiei Satul European de tineret 2024! Este o mare performanta pentru intreaga comunitate! Felicitari grupului nostru de initiativa si tuturor celor implicati!”, le-a transmis primarul Vladut Niculae tinerilor din comuna.

 

Urmeaza o perioada de trei luni de mentorat pentru tinerii din grupurile de initiativa din fiecare comuna finalista, timp in care acestea vor primi sprijin si feedback pentru a-si imbunatati candidatura, dar si formare pentru a se dezvolta ca grupuri autonome.

Interviul final cu membrii juriului va avea loc in cadrul Summitului Tinerilor din Mediul Rural, in luna septembrie, dupa care tinerii vor avea timp sa depuna candidatura imbunatatita, in forma finala, pana la data de 11 octombrie. Titlul va fi acordat in cadrul Galei Tinerilor din Mediul Rural, pe data de 11 noiembrie.