Ministrul Adrian-Ioan Vestea a participat la intalnirea Adunarii Generale a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania.

Au fost prezentate oportunitatile de finantare a proiectelor de dezvoltare locala, prin intermediul programelor pe care le coordoneaza Ministerul Dezvoltarii, precum Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, Programul National de Constructii de Interes Public sau Social (PNCIPS) sau Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

 

”Prin cele doua etape ale PNDL, 504 obiective, in valoare totala de peste 7 miliarde de lei, au, ca beneficiari, consilii judetene, iar, prin Programul ”Anghel Saligny”, dintre cele 3.234 de contracte semnate, 167 de proiecte, in valoare de peste 5 miliarde de lei, vizeaza obiective care se implementeaza la nivelul consiliilor judetene”, a precizat ministrul.

 

De asemenea, prin PNRR au fost semnate 129 de contracte cu beneficiari consilii judetene, in valoare de peste 3 miliarde de euro, pentru valul renovarii, fondul local si realizarea de trasee cicloturistice.

 

Ministerul Dezvoltarii, prin Compania Nationala de Investitii (CNI), implementeaza o serie de proiecte, din diverse domenii, menite sa sprijine dezvoltarea comunitatilor, prin reabilitarea sau construirea de unitati medicale, reabilitarea lacasurilor de cult, reabilitari de sectoare de drum afectate de calamitati naturale sau construirea de camine studentesti, centre sociale ori sali de sport. Astfel, dintre cele 1.109 contracte aflate in derulare la CNI, 25 sunt implementate de consiliile judetene, valoarea acestora ridicandu-se la suma de 1,6 miliarde de lei.