Apar sperante ca drumul spre munte nu va mai fi curand un cosmar pentru turisti. Cozile interminabile, stresul si nervii din trafic, in fiecare sezon, dar in special iarna, ar putea deveni istorie odata cu realizarea centurilor ocolitoare ale oraselor Azuga, Busteni si Comarnic.

Consiliul Judetean Prahova a semnat luna aceasta un acord de parteneriat cu CNAIR, potrivit caruia administratia publica judeteana va construi drumurile necesare descongestionarii circulatiei din zonele centrale ale oraselor Comarnic, Busteni si Azuga, iar Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, va finanta aceste lucrari din fonduri europene.

„ Ma bucur ca Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, sprijina dezvoltarea judetului nostru prin finantarea proiectelor pe care le-am asumat in 2020: constructia centurilor ocolitoare pentru localitatile Comarnic, Azuga si Busteni. Sper ca, odata ce aceste lucrari vor fi gata, sa spunem adio cozilor de pe Valea Prahovei. Sunt proiecte importante pentru dezvoltarea economica a judetului, care vor genera locuri de munca si vor atrage investitori”, a declarat Iulian Dumitrescu, presedintele Consiliului Judetean Prahova.

In baza acordului de parteneriat semnat cu CNAIR, Consiliul Judetean Prahova scoate la licitatie cele doua obiective de investitii. Centura Comarnicului va avea 5,860 km si va fi finalizata in doi ani de la semnarea contractului de proiectare si executie. Drumul de acces rutier complementar necesar descongestionarii circulatiei din zonele centrale ale oraselor Busteni si Azuga va avea 9,434 Km si va fi finalizat in trei ani.

Lucrarile presupun constructia partii carosabile, a unui semitunel, a unor poduri, podete, pasaje subterane si supraterane, intersectii simple cu strazile locale si giratorii la intersectia cu DN1, lucrari de aparari de maluri, terasamente si de consolidare versanti.