Veste buna pentru calatorii din Craiova. Acestia se vor putea bucura de conditii de transport moderne. Primaria a achizitionat, pe fonduri europene, 30 de autobuze electrice Granton, care sunt, de astazi, pe strazile din oras. Autobuzele au o lungime de 12m, 3 usi de acces si o capacitate totala de 92 de locuri per autobuz.

“Am introdus in circulatie, cele 30 de autobuze electrice achizitionate de Primaria Craiova. Cu aceste autobuze, flota RAT Craiova este in proportie de 80% noua, oferind cetatenilor conditii optime, moderne si in siguranta de transport”, a declarat directorul RAT Craiova, Marcel Tanasescu.

 

Printre facilitati se numara podeaua care este coborata pe toata lungimea salonului de calatori, rampa de acces carucioare pentru persoanele cu dizabilitati, aer conditionat, echipamente WI-FI, sistem audio-video de informare calatori, sistem de numarare calatori, sistem de supraveghere video, prize USB, camere digitale interior/exterior si iluminare LED. La viteza redusa, autobuzele avertizeaza sonor sosirea si plecarea din statie, respectand normele de avertizare sonora pentru autovehiculele electrice.

 

Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a precizat ca sunt in plan alte 20 de autobuze noi, care vor fi achizitionate prin PNRR.

Autobuzele au o garantie de functionare de 800.000 de km sau opt ani. In cadrul proiectului, s-au mai achizitionat 30 de statii de incarcare lenta si doua statii de incarcare rapida.