Cuplurile longevive din comuna damboviteana Aninoasa au fost sarbatorite si anul acesta. De Ziua Familie, Vladut Niculae, primarul localitatii a premiat cuplurile care au implinit 25 si 50 de ani de la momentul la care au spus DA.

Zeci de cupluri din localitate au fost recompensate cu diplome de fidelitate si premii in bani, la implinirea unui sfert de veac sau jumatate de veac de casnicie. Pentru sarbatoriti a fost organizata si o ceremonie, urmata de o slujba oficiata de un sobor de preoti. La eveniment a fost prezent edilul-sef al comunei, care le-a transmis si un mesaj sarbatoritilor:
“Familia este centrul fiecarei comunitati si locul unde gasim mereu intelegere, iubire, credinta, ajutor si caldura. Si anul acesta, pe 15 mai, cand sarbatorim Ziua internationala a familiei, au fost premiate cuplurile din Comuna Aninoasa care implinesc 25 si 50 de ani de casatorie neintrerupta. Am citit in ochii celor sarbatoriti azi emotie, bucurie, smerenie si cred cu tarie ca doar in familia traditionala pot creste copiii care vor reprezenta cu demnitate viitorul nostru, al tuturor! La multi ani!”, a transmis Vladut Niculae.

Ziua Internationala a Familiei a fost proclamata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite in 20 septembrie 1993, ca eveniment cu data fixa pe 15 mai a fiecarui an si reflecta importanta pe care comunitatea internationala o acorda familiilor. La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului si a Patriarhiei Romane, tot la aceasta data, se sarbatoreste anual Ziua Familiei Romane.