AFM a anuntat ca a transmis catre primarii lista persoanelor fizice inscrise in cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local.

In perioada urmatoare, persoanele fizice care se regasesc in lista transmisa de Administratia Fondului pentru Mediu vor lua la cunostinta si vor pune in aplicare procedura interna a primariei de domiciliu, publicata pe pagina de internet a acesteia.

„Prin intermediul Programului privind casarea autovehiculelor uzate (Rabla Local) vom elimina din circulatie peste 30.000 de masini care polueaza si totodata, cetatenii beneficieaza de 3.000 de lei oferiti in schimbul renuntarii la aceste autovehicule mai vechi de 15 ani cu o norma de poluare Euro 3 si/sau inferioara”, a precizat presedintele AFM, Laurentiu-Adrian NECULAESCU.

 

Doar dupa semnarea contractului de finantare cu primaria, persoana fizica va casa si va radia din circulatie si din evidenta fiscala autovehiculul uzat, pentru a beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei.

 

Beneficiarul stimulentului de casare se angajeaza conform ghidului de finantare ca nu va achizitiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 si/sau inferioara in termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

 

515 primarii din toata tara s-au inscris in programul “Rabla Local”

 

Stimulentul pentru casare reprezinta suma nerambursabila in cuantum de 3.000 lei acordata beneficiarului care a predat spre casare si radiat din circulatie si din evidenta fiscala un autovehicul uzat.

 

2.400 lei se vor plati din bugetul AFM, iar 600 de lei se vor plati din bugetul local. Astfel, beneficiarul va primi un total de 3.000 lei.