Investitia de modernizare a sistemului de transport public local din municipiul Deva, prin reabilitarea infrastructurii, a intrat in etapa a doua.
In prima etapa, din fonduri europene nerambursabile, au fost finalizate lucrarile la cladirea in care va functiona depoul pentru autobuze si microbuze electrice, cele la cladirea administrativa si cele la spalatoria auto, curte si alte functionalitati, si sensul Giratoriu de la Gara. Depoul beneficiaza de toata infrastructura necesara functionarii unui parc auto electric. Hala depou este dotata cu atelier de mentenanta, spatii de lucru, depozit anvelope si consumabile, alte spatii de depozitare etc.
La cladirea in care va functiona spalatoria auto au fost montate echipamentele necesare si cele doua posturi de spalare autobuze/microbuze.
In exterior sunt montate si doua rezervoare de apa, de 150 mc, pentru stingerea incendiilor.
In cadrul acestui proiect a fost reabilitata si asfaltata strada Depozitelor (1, 83 km). De asemenea, au fost amplasate si indicatoarele de circulatie.
In etapa a doua se vor amenaja si statiile de calatori. In proiect sunt prevazute 107 statii de calatori care vor acoperi zonele din municipiul Deva si localitatile apartinatoare. Tot in etapa a doua va fi finalizata si statia de capat din zona Garii. Aceasta va fi dotata cu toata infrastructura necesara.
Din cele 107 statii prevazute in proiect, o parte vor avea montate automate de bilete/reincarcare carduri de transport si sistem de supraveghere video.
Calatorii vor beneficia si de sistem de e-ticketing, taxare bazata pe utilizarea cardului contactless si bilete de hartie.
Investitia mai cuprinde si sisteme de monitorizare si dispecerizare autobuze, informare a calatorilor, securitate prin monitorizare video.
Proiectul de modernizare a infrastructurii de transport public local, impreuna cu cel de modernizare a sistemului de transport public local prin achizitionarea a 26 de vehicule ecologice vor contribui la cresterea calitatii serviciilor de transport public local in municipiul Deva.