Dambovitenii care vor interactiona cu institutia Consiliului Judetean Dambovita vor scapa in curand de cozi si dosarele stufoase. Cel putin asa promite un proiect care vizeaza digitalizarea serviciilor si reducerea birocratiei. Presedintele CJ Dambovita a anuntat astazi ca a „fost aprobata cererea de finantare a proiectului CJD- Contributia Judetului Dambovita la reducerea birocratiei prin introducerea de proceduri simplificate”.

Pasii urmatori sunt contractarea serviciilor de dezvoltare si de stabilire a arhitecturii sistemelor hardware si software necesare asigurarii serviciilor publice online.
„Odata sistemul implementat, de acasa, din fata calculatorului sau de la birou, dambovitenii vor putea depune de petitii on-line adresate Consiliului Judetean Dambovita, raspunsul urmand sa fie primit in format electronic si vor putea urmari stadiul solicitarilor efectuate prin intermediul portalului”, se arata in anunt.
Concret, de la distanta, dambovitenii vor putea solicita acorduri prealabile; autorizatii de executare si amplasare de lucrari pe drumuri judetene; autorizatii de transport special; autorizatii de amplasarea de chioscuri, containere, tonete, cabine, spatii de expunere, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame situate pe caile si in spatiile publice; acorduri prealabile privind amplasarea si executia unor obiective in zona drumurilor judetene.