Primaria Sibiu este una dintre administratiile din Romania care ia in serios procesul de digitalizare. Dupa lansarea platformei de comunicare electronica cu cetatenii e-administratie.sibiu.ro, care are deja 37.000 de conturi active create de cetateni, acum a lansat si o aplicatie mobila: e-Primaria Sibiu.

e-Primaria Sibiu reprezinta un instrument mobil atasat platformei e-administratie.sibiu.ro, destinat in primul rand efectuarii de plati catre bugetul local, dar si un canal de comunicare cu Primaria Sibiu. Aplicatia poate fi utilizata pentru a intra in contact cu reprezentantii administratiei, plati, programari si solicitari. Astfel, toate cele peste 100 de tipuri de plati pe care cetatenii le pot efectua pe platforma de e-administratie si la ghiseul digital de la sediul Primariei, pot fi realizate si in aplicatie. Conditia este sa aiba un cont validat cu aplicatia certMe, o masura pentru siguranta datelor.
Totodata, pot depune diverse solicitari la Primaria Sibiu, spre exemplu la Directia Fiscala Locala, Serviciul Urbanism, Serviciul Autorizare Transport.
Cu ajutorul aplicatiei, cetatenii se pot programa la unul dintre ghiseele Primariei sau cele ale serviciilor publice pentru audiente, inmatriculari sau radieri auto, documente de Evidenta a Persoanei sau de Stare Civila, inregistrarea noilor nascuti sau pentru o discutie cu functionarii de la Serviciul Domeniul Public.

In scurt timp, aplicatia va pune la dispozitie o sectiune de Noutati. Practic, locuitorii vor putea primi pe telefon cele mai importante stiri despre activitatea Primariei.