Parcul Stefan cel Mare din Cluj, aflat in process de reabilitare, va fi finalizat in aceasta toamna. Stadiul lucrarilor este de 68%, iar investitia totala se ridica la peste 2,4 mil. Euro, fiind sustinuta din bugetul local. “Mica promenada” cuprinde o suprafata de peste 1,2 hectare, esplanada si spatiile verzi adiacente cladirii Teatrului National Cluj-Napoca.

“Aici se realizeaza un spatiu public calitativ si un cadru prielnic pentru petrecerea timpului liber. Noua configuratie va oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente si festivitati de mici dimensiuni, intr-un spatiu multifunctional. Proiectul include plantarea a 64 arbori pe langa cei existenti, 1474 arbusti, 2910 flori cu bulb si 6626 plante perene. Se instaleaza de asemenea un sistem de irigatii automatizat. Cladirea care gazduieste Teatrul National „Lucian Blaga” si Opera Nationala Romana Cluj-Napoca va beneficia de iluminat arhitectural, sisteme similare fiind implementate recent la Casa de Cultura a Studentilor „Dumitru Farcas” si la Biserica „Sfantul Mihail” din Piata Unirii”, a precizat primarului Emil Boc.

Printre lucrarile realizate in parc se numara: modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru masinile de interventie si instalarea de mobilier urban modern, realizare accese pietonale si pentru biciclete, interconectate, loc de joaca pentru copii; amplasarea unei scene demontabile in spatele cladirii teatrului, constructia a 4 fantani arteziene, statie pentru incarcarea masinilor electrice, amplasare corpuri de iluminat cu proiectoare, instalare sistem de irigatii automatizat si toaleta automata cu dotari pentru persoane cu dizabilitati.