Valul patru al pandemiei a generat o criza fara precedent in sistemul medical. Spitalele au fost luate cu asalt de pacienti cu forme grave ale virusului Sars-Cov-2, iar lipsurile din sistemul sanitar fac dificila misiunea de salvare. Spitalele din Prahova primesc in acest context o veste buna. Noi echipamente medicale vor fi cumparate din fonduri europene.

Consiliul Judetean Prahova implementeaza, incepand din luna noiembrie 2021, proiectul “Dotarea unitatilor sanitare aflate in subordinea Consiliului Judetean Prahova cu echipamente medicale si de protective medicala in vederea prevenirii extinderii infectarii cu noul Coronavirus Sars-Cov-2 si tratarea pacientilor contaminati”.

Prin derularea acestui proiect este vizata cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare, cauzata de pandemia SARS-CoV-2, printr-o serie de investitii in aparatura medical cu care va fi dotat Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. Valoarea totala a proiectului este de 𝟖.𝟑𝟗𝟕.𝟗𝟗𝟑,𝟔𝟎 𝐥𝐞𝐢, iar valoarea eligibila nerambursabila din Fondul de coeziune este de 8.397.993,60 lei”, a transmis Consilul Judetean Prahova.

Perioada de implementare este de 21 de luni.

Pana la inceputul acestei saptamani pe teritoriul Romaniei au fost inregistrate 1.711.137 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.222 sunt ale unor pacienti reinfectati, testati pozitiv la o perioada mai mare de 180 de zile dupa prima infectare.

Luni, pentru intervalul de 24 de ore, erau raportate 4255 de cazuri noi, in judetul Prahova au fost raportate 136 de cazuri noi, iar incidenta era de 8,80 la mie.

foto cu caracter ilustrativ