Adio, visul frumos cu PSD s-a terminat pentru Liviu Dragnea! Fostul presedinte al social-democratilor, proaspat iesit din penitenciar, a facut un anunt surprizator…pentru unii. Pentru ca nu-si mai gaseste rostul in PSD si nu mai crede in echipa actuala, Dragnea a transmis intr-un interviu devenit viral, ca va oferi sprijinul, experienta si cunostintele sale pentru a creste un nou partid, „nascut din lacrimi, deznadejde si din suferinta”.

Concret, este vorba despre Alianta pentru Patrie care este descris pe pagina oficiala drept: „o formatiune politica loiala poporului roman, care se angajeaza total pentru promovarea valorilor si intereselor sale vitale; pentru afirmarea onesta a conceptului de romanism si romanitate, atat in spatiul de existenta al natiunii romane, ca intreg, cat si in dialogul universal cu celelalte popoare(…) un partid national care sustine patria, familia, identitatea si mandria nationala, bunastarea fiecarui roman si valorile istorice traditionale, culturale, morale si religioase ale poporului roman”. In spatele Aliantei pentur Patrie este bunul sau prieten, Codrin Stefanescu. In cadrul interviului acordat unei televiziuni nationale, Liviu Dragnea a transmis:

„Prin octombrie am avut o discutie cu Codrin Stefanescu (…). Mi-a zis ca simte nevoia sa sprijine aparitia unui nou partid care sa nu mai fie macinat de compromisuri interne, de oameni care nu au curaj, de acoperiti, de infiltrati, de tot felul de interese impletite care (…) distrug un partid sau il lasa acolo unde trebuie sa fie – 20%. Partidul s-a infiintat, se numeste Alianta pentru Patrie. E un partid la inceput. S-a nascut din lacrimi, deznadejde si din suferinta. A noastra, a tuturor. Dar si din speranta ca inca se mai poate recupera Romania”.

Noul proiect pare sa-l fi cucerit pe fostul lider PSD, care odata iesit pe usile penitenciarului, are planuri mari. S-ar putea sa-l incurce insa condamnarea primita, insa Dragnea deja cauta solutii „Unii spun ca eu nu am voie sa ocup vreo functie intr-un partid. Eu pentru partidul asta voi face foarte multe lucruri”, a subliniat in cadrul interviului.