Turismul in Romania nu inseamna doar concediile din vara pe litoral, vacantele la munte in plin sezon de iarna sau pelerinajele la manastirile renumite si in zonele istorice din tara. Turismul viticol este un segment foarte bine dezvoltat in tari ca Franta, Portugalia sau anumite regiuni din Italia. In Romania, acest gen de turism este “degustat” de putini romani. Printre altele, unul dintre motive este si lipsa promovarii. Consiliul Judetean Valcea vine cu o initiativa menita sa valorifice turismul viticol in sase localitati din judet.

Presedintele Constantin Radulescu a anuntat un nou drum turistic, un proiect al Consiliului Judetean Valcea, in parteneriat cu sase administratii locale, respectiv: Lungesti, Madulari, Sutesti, Creteni, Gusoeni si Stefanesti.
„Este vorba despre un „drum al vinului”, care se va intinde pe o distanta de 20 de km, un drum pe care turistii sa-l parcurga din dorinta de a degusta vinurile de Dragasani direct din podgoriile acestei frumoase zone. Proiectul presupune modernizarea drumului, care pleaca din municipiul Dragasani (strada Valea Caselor), traverseaza teritoriul celor sase comune mentionate si ajunge in DN 67 B.Am dispus deja sa initiem parteneriatul si sa incepem elaborarea documentatiilor necesare acestui proiect, pe care il vom realiza, alaturi de administratiile locale, pentru dezvoltarea turismului viticol din judetul Valcea” a anuntat Radulescu.