Cursa pentru sefia PNL a devenit oficiala. Astazi, proiectele de motiuni depuse de actualul premier al Romaniei, Florin Citu, si Ludovic Orban au fost acceptat de Comisia de organizare a Congresului partidului.

„In conformitate cu prevederile art. 68 din Statutul PNL, Comisia de organizare a Congresului a acceptat proiectele de motiuni depuse de catre candidatii la presedintia PNL, respectiv domnul Ludovic Orban, in data de 19 august 2021, si domnul Florin Citu, in data de 20 august 2021”, se arata in informarea semnata de catre presedintele comisiei, Theodor Stolojan, remisa AGERPRES.
Urmeaza dezbaterea celor doua proiecte de catre organizatiile judetene ale PNL. Termenul limita pentru depunerea proiectelor de motiuni este 25 august.

Mesajele candidatilor

Fiecare candidat a venit cu o viziune proprie asupra viitorului partidului. Odata cu depunerea candidaturii, Orban si Citu au transmis colegilor de partid cate un mesaj.

„Vreau sa va asigur pe toti, dupa 25 septembrie altfel se vor lua deciziile in PNL. Asa cum am spus, eu construiesc echipe, ma inconjur de oameni care au facut performanta si nu raman singur. Avem nevoie de toti, am spus ca vreau sa construim Romania liberala, dar vreau sa va spun tuturor ca nu pot face acest lucru singur. Nu am cum sa fac acest lucru singur, vom putea face acest lucru doar daca noi toti, toti pe care-i avem astazi aici si pe ceilalti din PNL care vor veni langa noi pana in 25, dar si dupa 25, doar impreuna putem sa ducem acest mesaj romanilor si vom asigura o guvernare liberala de 8 ani de zile”, a subliniat actualul premier vineri la momentul depunerii candidaturii.

De cealalta parte a baricadei, Orban a declara ca scopul sau principal este sa refaca prestigiul partidului Bratienilor.
” Vreau sa afirm din capul locului ca, odata cu inceputul oficial al campaniei de promovare a motiunii pe care o sustin, am ca obiectiv sa incep procesul de recastigare a increderii romanilor in PNL. Am ca obiectiv sa refac prestigiul PNL, am ca obiectiv sa crestem performanta guvernamentala, am ca obiectiv sa asiguram coeziunea in coalitia de guvernare si capacitatea de a pune in practica programul de guvernare pe care ne-am angajat in fata romanilor ca il vom realiza. Eu reprezint o certitudine pentru PNL”, a a declarat Ludovic Orban.