Autoritatile locale din Aninoasa au o colaborare stransa cu biserica pentru a veni in sprijinul comunitatii, dar si pentru promovarea destinatiilor cultural-religioase.

La sfarsit de saptamana, primarul Vladut Niculae a participat la sfintirea casei parohiale din cadrul Parohiei Sateni.

“Acest loc special reprezinta un punct central al comunitatii, iar in perioada urmatoare cu truda si implicarea preotului Adrian Radu, vom avea aici si primul muzeu al satului Sateni. Ii multumim, in mod deosebit, Parintelui Protopop al Protoieriei Pucioasa, Toma-Iulian Rainea, care a savarsit cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit NIFON, slujba de sfintire, parintelui Adrian Radu, care reprezinta un exemplu pentru noi toti si tuturor celor prezenti”, a transmis primarul din Aninoasa.

 

Astazi, incepand cu ora 14.00, la Manastirea Viforata, va avea loc un alt eveniment organizatcu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit NIFON, de Primaria Comunei Aninoasa in colaborare cu Manastirea Viforata, in cadrul activitatilor de promovare a proiectului „Restaurarea si consolidarea Bisericii “Sfantul Gheorghe” – Manastirea Viforata, comuna Aninoasa, judetul Dambovita”.

Programul evenimentului cuprinde mai multe activitati cultural-educationale, ce se vor desfasura in ziua incepand cu ora 14.00: expozitie de icoan, demonstratie de toaca, concert de muzica psaltica.

 

“Pornind de la conceptul ca patrimoniul reprezinta mostenirea trecutului de care ne bucuram astazi si pe care o vom transmite generatiilor viitoare, U.A.T. Comuna Aninoasa in parteneriat cu Manastirea Viforata si-a propus sa participe activ, prin realizarea obiectivului general al proiectului „Restaurarea si consolidarea Bisericii “Sfantul Gheorghe” – Manastirea Viforata, comuna Aninoasa, judetul Dambovita” din cadrul contractului de finantare nr.610/23.10.2017, SMIS 116457, proiect finantat din POR 2014-2020, Prioritatea de Investitii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural, ce include restaurarea, consolidarea, valorificarea durabila si introducerea in circuitul turistic al obiectivului de patrimoniu cultural national „Biserica Sf. Gheorghe”, a transmis Primaria Aninoasa.