Klaus Iohannis

Klaus Iohannis | foto: presidency.ro

Pentru al doilea an consecutiv credincioșii vor sărbători Paștele în condiții de pandemie. Dacă anul trecut românii nu au putut lua parte la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă de la voluntari, anul acesta bisericile vor putea primi credincioși. Mai mult, în noaptea de Înviere, circulația nu va mai fi restricționată. Nu va trebui să completăm declarații pe propria răspundere, dar vom fi nevoiți să respectăm un set de reguli.

În această seară, Klaus Iohannis a prezentat în cadrul unei conferințe de presă, măsurile pentru sărbătorile Pascale. „Ne mai despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, un moment în care ne dorim cu toţii să fim alături de familie, de cei dragi sau să celebrăm Învierea Domnului mergând la Biserică. În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie vor fi ridicate, astfel încât toţi cei care vor să participe la slujbele religioase să o poată face fără alte impedimente. Sunt convins că Biserica se va organiza foarte bine, am văzut acest lucru şi duminica aceasta, de Florii, astfel încât să fie evitate aglomeraţiile, să se respecte distanţarea fizică şi să nu se expună nimeni unor riscuri inutile. Dragi români, haideţi să fim parte a acestui efort şi în noaptea de Înviere!”, a transmis Klaus Iohannis.

 

Cu această ocazie, președintele a lansat un nou apel pentru români să se vaccineze. „Avem exemplele concrete ale ţărilor care au vaccinat o proporţie semnificativă din populaţie şi care au reuşit să inverseze radical trendul epidemiologic. Vaccinarea cât mai multor români înseamnă mult mai puţine infectări şi decese, înseamnă eliminarea restricţiilor, sfârşitul pandemiei şi revenirea la normalitate. Chiar dacă şi la noi statisticile indică o scădere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că am depăşit vârful acestui val epidemiologic, nu suntem încă în punctul de a putea renunţa complet la măsurile restrictive”, a declarat președintele.

Deși circulația nu va mai fi restricționată, celelalte reguli se mențin. Petrecerile sunt interzise, iar angajații M.A.I. vor fi în stradă. Ministrul Bode a anunțat tot astăzi: „Măsurile de ordine şi siguranţă publică, precum şi cele de prevenire şi stingere a incendiilor vor fi asigurate de către 13.922 de efective ale MAI pentru 12.352 lăcaşe de cult unde sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase la care se estimează că vor participa peste 1,7 milioane de persoane. O foarte bună mobilizare este crucială pentru a depăşi cu bine această perioadă solicitantă”.