O primarie din Romania a decis ca sarbatorile de iarna inseamna bucurie in tot orasul, nu doar in centrul municipiului. Daca in alti ani erau amplasati brazi, decoratiuni si casute pentru comercianti doar in centrul Brasovului, in 2021, autoritatile vor sa raspandeasca atmosfera de sarbatoare si in cartiere. Astfel, incepand cu 29 noiembrie si pana pe data de 9 ianuarie, Brasovul va prinde viata.

Brasovenii se vor bucura de sarbatorile de iarna in cartiere, unde Municipalitatea va amplasa brazi de Craciun si casute cu bunatati. Anul acesta, Primaria Brasov nu va organiza evenimente in Piata Sfatului, cu exceptia bradului de Craciun si a casutelor cu decoratiuni si produse specifice sarbatorilor de iarna. Primaria Municipiului Brasov invita operatorii economici interesati sa isi desfasoare activitatea in cadrul sarbatorilor de iarna, in perioada 29 noiembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, sa aplice si sa depuna documentatia pana in data de 12 noiembrie”, este anuntul facut de primaria Brasov.

Viceprimarul orasului a explicat si tematica de anul acesta, dar si modul in care administratia locala se pregateste pentru sarbatorile de iarna. In spatele deciziei de a decora intregul oras stau si motive de sanatate si siguranta, in contextual pandemiei COVID-19.

Acest Craciun va fi despre lumina, despre felul nostru de a fi impreuna in conditii de siguranta. Brasovenii se vor putea bucura de Craciun in cartierele lor.  Vom duce aceasta sarbatoare in cartiere, cat mai aproape de oameni. Ne dorim sa evitam aglomerarile de persoane intr-un singur loc, ca sarbatorile sa se desfasoare in conditii de siguranta (…)Si iluminatul de sarbatori este conceput ca in aceste timpuri «reci» sa imbracam Brasovul in lumini calde. Si pentru ca ne dorim un oras verde, anul acesta ne-am propus sa avem un echilibru intre brazii taiati si cei existenti in diferite locuri, pe care ii vom impodobi, si cei in ghivece, care vor fi plantati dupa trecerea sarbatorilor de iarna”, a declarat Flavia Boghiu, intr-o conferinta de presa.

In total vor fi impodobiti 13 brazi in tot municipiul, 30 de casute pentru comerciantii cu afaceri de sezon, artizani, mestesugari care vin cu produse traditionale si opt camionete care vor vinde mancare si bauturi intr-o piata din zona centrala.

Operatorii economici interesati sa isi desfasoare activitatea in cadrul sarbatorilor de iarna, in perioada 29 noiembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, sunt asteptati sa aplice si sa depuna documentatia pana in data de 12 noiembrie la primaria Brasov.

foto: Primaria Brasov