Autoritatile din judetul Mehedinti au reusit sa atraga fonduri pentru extinderea utilitatilor, restaurarea unor monumente istorice, dar si un bazin de inot pentru competitii internationale.
Ministrul Dezvoltarii Adrian-Ioan Vestea a mers intr-o vizita de lucru in Mehedinti, unde a verificat stadiul lucrarilor unor proiecte finantate de Ministerul Dezvoltarii in municipiul Drobeta-Turnu Severin si in comuna Simian.

Compania Nationala de Investitii asigura peste 56 de milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea si extinderea bazinului de inot din Drobeta-Turnu Severin. Obiectivul, care va avea o suprafata desfasurata de 8.370 mp si 357 de locuri in gradene, va permite organizarea competitiilor sportive nationale si internationale.

In comuna Simian, prin Componenta 5 – Valul Renovarii din Planul National de Redresare si Rezilienta, Ministerul Dezvoltarii investeste 36.136.556,16 lei pentru reabilitarea energetica a unor cladiri rezidentiale multifamiliale, in suprafata totala de 37.496 mp.

Localitatea Simian implementeaza si un proiect de infiintare a unui sistem inteligent de distributie a gazelor naturale in satele Simian, Cerneti si Dedovita Noua, in valoare totala de 55.343.489,52 lei, prin care 3.100 de gospodarii vor fi conectate la reteaua de alimentare cu gaze naturale.

Tot in Simian, autoritatile locale au in vedere restaurarea a doua monumente istorice – Cula Nistor, construita in jurul anului 1812, respectiv Cula lui Tudor Vladimirescu, construita, de asemenea, in anii 1800.