Autoritatile din Galati s-au alaturat oraselor din Romania care au trecut la un sistem de iluminat stradal mai eficient, dar si mai putin poluant. Primarul Ionut Pucheanu a anuntat ca pe marile artere au fost deja montate becuri economice, iar corpurile de iluminat moderne vor fi amplasate si pe alte 17 strazi importante din oras.

 

Finantarea acestui proiect de modernizare a iluminatului stradal este asigurata prin programul AFM, dar si cu o contributie locala. Primarul spera sa reduca astfel consumul de energie.

 

“Un oras modern si atractiv este un oras prietenos cu mediul. De aceea, este important sa avem pe strazile orasului nostru un iluminat public cu aparate LED. Pe patru artere importante – Bulevardul Marea Unire, Strada Brailei (intre Inelul de Rocada si Bulevardul G. Cosbuc), Strada Navelor si Bulevardul Otelarilor (intre str. Brailei si Bulevardul Galati) lucrarile pentru instalarea de becuri economice sunt aproape de finalizare. In acest fel, reducem consumul de energie electrica cu minim 70%, precum si emisiile de gaze cu efect de sera. Vorbim de un proiect derulat cu finantare de la Administratia Fondului pentru Mediu in valoare de 1,8 milioane de lei, din care aproximativ 700.000 lei reprezinta contributia de la bugetul local. Si nu ne oprim aici. Astfel de corpuri de iluminat se vor instala pe alte 17 artere importante ale orasului, tot cu finantare de la AFM”, a declarat edilul din orasul de la Dunare.