In curand oradenii vor avea o Sala de Sport Polivalenta ca in Occident. Investitia a intrat pe ultima suta de metri. In sedinta de miercuri, Guvernul Romaniei a adoptat HOTARARE DE GUVERN pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii ,,Sala de Sport Polivalenta cu capacitatea de 5.000 locuri”, municipiul Oradea, judetul Bihor.

Prin aceasta hotarare s-au reaprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii ”Sala Polivalenta cu capacitate de 5.000 locuri”, municipiul Oradea.
Valoarea totala a investitiei este de 124 milioane lei, din care constructii-montaj in valoare de 83 milioane lei.

Ca urmare a schimbarilor privind salariul minim brut pe tara garantat, inclusiv cel in domeniul constructiilor, a masurilor fiscale, aplicarii indicelui inflatiei, cresterii costurilor de productie, a preturilor materialelor de constructii, Compania Nationala de Investitii S.A. a procedat la reavizarea documentatiei tehnico-economice aferente acestui obiectiv de investitii, noua valoare a obiectivului de investitii rezultata in urma reevaluarii valorice fiind de 122 milioane lei.

Sala Polivalenta are o suprafata desfasurata de 18.500 mp, cu 5.000 de locuri in tribune. Durata rest de executat a investitiei este de 1 luna.
Finantarea investitiei se face de la bugetul de stat, in principal, prin bugetul MDLPA, in limita sumelor aprobate anual si din bugetul local al municipiului Oradea.