Municipiul Iasi va gazdui in luna iulie cea de-a patra editie a turneului ATP Challenger 100 – Concord Iasi Open -, cel mai important turneu ATP din Romania. Tot in aceasta vara in oras va avea loc, pentru al doilea an, BCR Iasi Open WTA 125, turneu feminin cu o puternica prezenta romaneasca si internationala.

Dotat cu premii in valoare de 130.000 de dolari, 100 de puncte ATP si un tablou principal de simplu de 32 de jucatori cu clasament intre locurile 70 si 350 ATP, turneul Concord Iasi Open 2022 va aduce si in acest an la start nume cunoscute. Turneul se va desfasura in perioada 10 – 16 iulie 2023, la Baza Ciric, iar directorul turneului va fi Andrei Pavel, cel mai titrat tenisman roman din ultimii 20 de ani.

Imediat dupa, in perioada 17 – 23 august va avea loc turneul feminin WTA 125 BCR Iasi Open, dotat cu premii in valoare de 115.000 de dolari si 160 de puncte WTA, la care vor participa 32 de jucatoare clasate intre locurile 50 si 350.

 

„Turneele de tenis organizate pana acum la Iasi au reprezentat un succes recunoscut de toata lumea: organizatori, participanti, oficiali din tara si din strainatate, mass-media, spectatori si telespectatori. Eu insumi am fost convins de reusita acestor proiecte vazand daruirea de care au dat dovada toti cei implicati. De aceea voi continua sa sustin cu aceeasi pasiune competitiile de tenis de la Iasi, precum Concord Iasi Open si BCR Iasi Open! De asemenea, imi reafirm dorinta de a sprijini orice demers de dezvoltare a sportului in orasul nostru! Ii felicit din toata inima pe cei care au contribuit la infiintarea turneelor de tenis de la Iasi, le multumesc tuturor celor care participa la organizarea si promovarea acestei discipline sportive si le urez succes competitorilor. Sa castige cei mai buni!”, a transmis primarul Mihai Chirica.