Veste buna pentru tinerii din Iasi! Autoritatile locale avanseaza cu proiectul de construire a 10 blocuri, ce sunt destinate persoanelor aflate in situatii de risc.

 

Primaria Municipiului Iasi a primit o oferta la licitatia pentru incredintarea serviciilor de proiectare si asistenta tehnica si a lucrarilor de executie prevazute in proiectul cu finantare europeana de „Construire de locuinte nZEB plus pentru tinerii aflati in situatii de risc”. Oferta a fost depusa asocierea Conest SA – Artehnis SRL si a intrat in evaluare.

 

Proiectul consta in construirea in zona Gradinari – Metalurgie a 10 tronsoane de bloc (cu subsol, parter, trei etaje si mansarda), cu 188 de unitati locative (98 cu o camera, 78 cu doua camere si 12 cu trei camere) cu suprafata desfasurata totala de 14.317 metri patrati.

 

Cladirile vor fi eficiente din punct de vedere energetic. Finantarea proiectului este asigurata prin intermediul Planului National de Rezilienta si Redresare (PNRR) – Componenta 10 „Fondul local”. Valoarea proiectului european de construire a ansamblului de blocuri este de 55.959.766,94 lei fara TVA.

 

Proiectul include si 45 de statii de incarcare electrica, cu 90 de puncte de incarcare.