Iluminat stradal modern, tehnologie mai eficienta si costuri reduse reprezinta scopurile unui proiect de 3,4 milioane de lei derulat de primaria Giurgiu.

Autoritatile din municipiul Giurgiu sunt pe ultima suta de metri cu proiectul de eficientizare a iluminatului public in oras. Au fost montate pana acum peste 4.400 de lampi cu tehnologie LED, in mai multe cartiere ale orasului: Cartier Negru Voda, cartier Decebal, cartier Tineretului, cartier Oinacu – Danubius, cartier case Mereni – Rozelor, cartier ANL Port, ANL Obor, ANL Steaua Dunarii, ANL Petre Ghelmez, zona de case Vlad Tepes, Sirenei, Nicolae Balanescu, Tabiei, Dunarii, Portului, 1 Decembrie 1918 (cu strazile adiacente), sos. Mihai Viteazul, sos. Bucuresti, Drumul Serei, sos. Balanoaiei, sos. Ghizdarului, sos. Sloboziei, sos. Alexandriei, sos. Portului, Aleea Plantelor, str. Unirii.

Fondurile proiectului de modernizare a iluminatului stradal sunt asigurate exclusiv din bugetul local. In total, vor fi montate 5.400 de lampi LED pentru toti stalpii de iluminat stradal din oras.

“In cazul iluminatului stradal cu LED-uri, durata de viata a unui bec depaseste cu mult 50.000 de ore de functionare, avand un consum mult mai mic decat iluminatul traditional. Facand un calcul, asta inseamna o durata de aproximativ 6 ani de functionare continua sau 12 ani de functionare/12 ore pe zi. Sistemele  de iluminat traditionale au o durata de viata de aproximativ 15 ori mai mica”, transmit reprezentantii primariei.