Campusul prescolar de la Brasov va fi compus dintr-o cresa si o gradinita si va fi edificat in locul fostului depou de tramvaie.

Terenul a fost predat catre Compania Nationala de Investitii. Aici se va construi o cresa medie, de 70 de locuri, pentru care municipalitatea a obtinut finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta. O alta parte a terenului va fi utilizata pentru construirea unei gradinite de 240 de locuri, proiect aflat in faza de aprobare a studiului de fezabilitate si indicatorilor tehnico-economici.

 

„Este primul astfel de campus pe care il construieste Brasovul in ultimii 30 de ani. Vom avea o gradinita de 240 de locuri si o cresa de 70 de locuri. Pentru cresa, avem deja finantarea aprobata, deci vom incepe din acest an lucrarile de construire. Pentru gradinita, suntem in faza in care contractam proiectul tehnic, avem studii de fezabilitate in ultima faza de obtinere avize, deci speram ca pana la finalul acestui an sa finalizam si proiectul tehnic, astfel incat anul viitor sa incepem construirea. Este un campus de care cartierul Tractorul are foarte mare nevoie, sunt foarte multe familii tinere in acest cartier cu dezvoltare accelerata care nu au unde sa ii duca pe cei mici la cresa si la gradinita. Avem acum aceasta infrastructura, avem un campus, primul in ultimii 30 de ani, pe care primaria il dezvolta de la zero”, a precizat primarul Allen Coliban.

 

Cresa este un proiect tip al CNI, cu o capacitate de 7 grupe, cu un singur nivel (parter) si cu o suprafata construita de 1.765,82 m.p. Conform contractului de finantare, valoarea eligibila a investitiei este 13.983.421,80 lei fara TVA, finantare nerambursabila 100%, si include toate categoriile de cheltuieli necesare darii in folosinta a cresei.

Gradinita proiectata va avea trei niveluri, demisol partial, parter si etaj, cu 12 sali de clasa, grupuri sanitare, bucatarie si loc pentru servit masa, cabinet medical, izolator, anexe pentru depozitare materiale didactice. La acestea se adauga amenajarile exterioare, care vor include un teren de sport si un loc de joaca. Valoarea estimata a lucrarilor este de 12,6 milioane de lei.