Veste buna pentru elevii si profesorii de la Liceul Tehnologic ”Dorin Pavel” din municipiul Alba Iulia. A fost semnat contractul prin care unitatea va beneficia de o investitie majora pentru cresterea eficientei energetice a unor corpuri de cladiri. Concret, la internat, ateliere si sala de sport vor fi realizate ample lucrari, prin care urmarim si o reducere a consumului de energie pentru incalzire, cuprinsa intre 30 si 60%:

– izolarea termica a fatadelor;

– inlocuirea tamplariilor exterioare cu unele termoizolante;

– izolarea termica a placilor peste subsol si a planseelor la ultimul nivel;

– instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei pentru incalzirea spatiilor – pompe de caldura aer/apa;

– inlocuirea echipamentelor actuale de producere a apei calde de consum cu echipamente noi, moderne;

– instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei pentru iluminat – sistem de panouri solare fotovoltaice.

 

Contractul de proiectare si executie a lucrarilor a fost incheiat cu firma Transilvania Construct S.A. Proiectul este finantat prin Programul National de Redresare si Rezilienta, valoarea totala nerambursabila fiind de 6.446.722 lei cu TVA. Durata de implementare a proiectului este de 40 de luni de la data semnarii contractului de finantare.

„Una din prioritatile mele ca primar este educatia, iar fara conditii adecvate nu putem vorbi despre o educatie de calitate. In acelasi timp, trebuie sa reducem amprenta de carbon pe care o generam ca si comunitate. Despre schimbarile climatice nu mai putem vorbi, din pacate, la timpul viitor. Ele sunt deja aici, produc efecte vizibile si nedorite. Rezolvam, rand pe rand, problemele municipiului. Facem din Alba Iulia un loc mai bun. Impreuna”, a transmis primarul Gabriel Plesa.