Vesti bune pentru antreprenorii din Pitesti. Primaria a anuntat demararea lucrarilor la un centru de business. 16 firme beneficiare din categoria IMM-urilor care vor desfasura activitati de cercetare-dezvoltare vor fi gazduite de viitorul „incubator de afaceri”. Prin acest proiect se va realiza modernizarea, reabilitarea si dotarea unei cladiri din Strada Fratii Golesti nr. 6, care apartine municipalitatii.

Cladirea a fost predate pentru inceperea lucrarilor, iar termenul de executie este de 21 de luni. valoarea contractului este de 10.868.743,62 lei inclusiv TVA, iar investitia este finantata prin POR 2014-2020, Axa prioritara 2 – Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, Componenta – 2.1.B. Incubatoare de afaceri.

“Primaria Municipiului Pitesti a predat amplasamentul pentru obiectivul de investitii „Promovarea Spiritului Antreprenorial prin sprijinirea activitatilor de cercetare-dezvoltare in cadrul PITESTI BUSINESS HUB-PROSANT”, cod SMIS 124630. Executantul lucrarilor este Asocierea S.C. Valah Construct Grup S.R.L. (Lider) – S.C. Tehno Fluid Solutions S.R.L. (Asociat 2) – S.C. Advanced Structural Design S.R.L. (Asociat 3) reprezentata prin Lider de asociere S.C. Valah Construct Grup S.R.L., cu subcontractantii S.C. Argedava Construct S.R.L., S.C. Total Electroconstruct VG S.R.L., S.C. Elmas S.R.L., valoarea contractului fiind de 10.868.743,62 lei inclusiv TVA, pentru o perioada de executie de 21 luni.

Prin acest proiect se va realiza modernizarea, reabilitarea si dotarea cladirii din Strada Fratii Golesti, nr.6, care apartine municipalitatii, in vederea realizarii Centrului de business de tip „incubator de afaceri” BUSINESS HUB – PROSANT, destinat unui numar de minim 16 firme beneficiare din categoria IMM-urilor care vor desfasura activitati de cercetare-dezvoltare din domenii identificate in Strategia Nationala de Competitivitate. Incubatorul de afaceri BUSINESS HUB – PROSANT se afla pe o suprafata reabilitata de 2450 mp (teren), din care suprafata construita este de 776 mp” este anuntul facut de primaria Pitesti.