Dupa ce ani la rand targovistenii au asteptat finalizarea lucrarilor la centura municipiului, o adevarata epopee de firme, lucrari incepute si neterminate si amanari peste amanari, culminand cu anul 2021, acum autoritatile au anuntat un al doilea inel de centura. Saptamana aceasta a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Inelul doi de Centura al municipiului Targoviste. Proiectul ar urma sa decongestioneze traficul si sa asigure o infrastructura eficienta pentru zona metropolitana a municipiului.
Anuntul semnarii contractului a fost facut de presedintele CJ Dambovita. Valoarea acestui contract este de aproximativ 3.000.000 de lei, iar prestatorul va avea obligatia ca, in 6 luni, sa identifice cea mai buna solutie pentru a crea conditii de trafic sigur si rapid pentru municipiul Targoviste si pentru comunele din jurul acestuia. Potrivit autoritatilor judetene, la momentul finalizarii studiului de prefezabilitate, a fost identificata o varianta ocolitoare prin comunele Aninoasa, Sotanga, Targoviste, Dragomiresti si Ulmi, dar va prelua si din transportul greu care tranziteaza comuna Doicesti.
Lungimea totala a traseului este de 15,18 km, cu 4 benzi, cate 2 pe sens, iar fiecare banda va avea 3,5 m latime. Zona dintre cele doua sensuri va fi delimitata cu parapeti de siguranta. Inelul 2 de Centura va fi prevazut cu 5 intersectii amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogiratie la intersectia cu DN71, 9 pasaje rutiere si 3 poduri peste cursurile de apa aflate pe traseu, au transmis autoritatile.