Din grija pentru mediu, “initiativa verde” la Arad! Autoritatile municipale din Arad dau astazi startul unui program care isi propune sa incurajeze utilizarea transportului in comun si reducerea poluarii. De luna aceasta, transportul public este gratuit, in fiecare vineri, in Arad!

“Municipiul Arad implementeaza programul „Vinerea Verde” , incepand de vineri, 7 iulie 2023. Programul este derulat de Primaria Municipiului Arad si Compania de Transport Public S.A. Arad. La finele lunii mai a acestui an, alesii locali au aprobat hotararea de consiliu care prevede ca in fiecare zi de vineri, aradenii si nu numai, sa poata calatori gratuit cu tramvaiele sau cu autobuzele pe orice linie urbana”, a anuntat Primaria Municipiului Arad.

Programul “Vinerea Verde” isi propune incurajarea utilizarii transportului public local cu tramvaiul in detrimentul transportului cu masina personala, ca masura de imbunatatire a calitatii aerului, de crestere a numarului celor care folosesc transportul public in comun, de decongestionare a traficului si de reducere a numarului de accidente rutiere.

Durata de valabilitate a calatoriilor aferente abonamentelor lunare va fi prelungita corespunzator, pe toata perioada de implementare a programului “Vinerea Verde”.