2022 suna bine pentru Timisoara. Cel putin asa reiese din analiza investitiilor din municipiu, derulate in primele sase luni ale acestui an. Primarul Dominic Fritz a facut un bilant al cheltuielilor si realizarilor din Timisoara in perioada ianuarie- iunie 2022. Peste 205 milioane de lei reprezinta suma cheltuita de autoritatile municipale pentru lucrari de modernizare a infrastructurii, dar si a retelei de termoficare si constructia corpurilor noi ale spitalului. O mare parte din suma provine din fonduri nerambursabile.
„In prima jumatate a acestui an, am cheltuit pe lucrarile de investitii din oras peste 205 milioane de lei, din care 97 de milioane lei din finantari nerambursabile (47,1%). Este o suma record pentru Timisoara si am reusit chiar sa dublam executia bugetara din prima jumatate a anului trecut – banii facturati si platiti catre companiile care lucreaza la proiectele primariei.Ne asteptam sa depasim 400 de milioane de lei pana la finalul anului. Anul trecut a fost 250 de milioane de lei. Suntem la zi cu platile catre firmele care au contracte cu Primaria, dar am si inceput sa aplicam penalitati constructorilor care depasesc termenele sau fac lucrari de mantuiala”, a explicat primarul Dominic Fritz.
Edilul-sef din Timisoara a enumerat si o parte dintre investitiile aflate in derulare in municipiu:
„De la 1 ianuarie 2022 pana la 30 iunie s-au facut lucrari si am platit pentru modernizarea infrastructurii, reabilitarea retelei de termoficare, reabilitarea cinematografelor, scoli, constructia de corpuri noi de spital, achizitionarea de flota noua de transport public”.