Ministrul Adrian-Ioan Vestea continua deplasarile in tara, pentru a verifica stadiul lucrarilor de pe santierele unde sunt accesate proiecte cu bani guvernamentali. In judetul Sibiu s-a intalnit cu autoritatile publice locale si a verificat stadiul lucrarilor la o serie de obiective care primesc finantare prin programele coordonate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

 

Sectia de Neurologie a Spitalului Judetean va fi reabilitata si dotata cu echipamente medicale prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), valoarea totala a finantarii fiind de 40,26 de milioane de lei. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu beneficiaza si de 104,3 milioane de lei pentru reabilitarea termica a Spitalului Nou, a Blocului Chirurgical, a Sectiei Dermatovenerice si a Unitatii Primiri Urgente, precum si pentru dotarea Ambulatoriului.

 

Tot prin PNDL va fi modernizat drumul judetean 107B, care face legatura intre localitatile Slimnic si Pauca, valoarea investitiei fiind de 111 milioane de lei, iar prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny” se aloca 37,3 milioane de lei pentru reabilitarea DJ 141, pe segmentul care leaga limita judetului Alba cu satele Brosteni si Bogatu Roman.

 

”Trebuie sa investim in sanatate, pentru ca oamenii sa aiba acces la servicii medicale de calitate, indiferent de zona in care traiesc, si trebuie sa investim in infrastructura de transport intrucat aceasta creeaza conexiuni si contribuie la enomisirea timpului de deplasare, la dezvoltarea economiei si la promovarea turismului”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Vestea.