De marti, Centrul de Sanatate Voinesti si-a redeschis portile pentru locuitorii de pe Valea Dambovitei. Reluarea activitatii centrului medical are loc dupa suspendarea activitatii in 2020. Prin reorganizarea Centrului de Sanatate Voinesti, Compartimentul Medicina Interna II Voinesti va functiona cu 15 paturi, amplasate in 6 saloane, doua grupuri sanitare, o sala de tratament si un cabinet pentru personal. Aceasta noua structura medicala, ce apartine Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste (SJUT), va fi dotata cu: ecograf, aparat EKG, tensiometru, pulsoximetre.

In prima sedinta de Consiliu Judetean din aceasta luna, va fi initiat un proiect de hotarare comun, prin care CJD se va asocia cu Primaria Voinesti pentru un proiect de amenajare a incintei si locuri de parcare.

Primarul comunei Voinesti, Gabriel Sandu: „Se mai intampla si minuni! Spun asta, pentru ca, incepand cu anul 2010, in Romania, aproape toate unitatile, care fie si-au inchis temporar activitatea, fie au fost suspendate, fie inchise in proportie de 97%, nu au mai fost redeschise niciodata. De aceea spun ca este o minune!”

La eveniment au luat parte autoritati locale si judetene si conducerea SJU Targoviste. Centrul de Sanatate Voinesti va deservi populatia din toata Valea Dambovitei.