Se poate si in mediul rural si exista apetit pentru teatru si in comunele mici, nu doar la oras! O demonstreaza o initiativa a unei asociatii culturale in cadrul careia mai multe localitati rurale de pe tot teritoriul Romaniei s-au bucurat gratuit de un spectacol de teatru. In aceasta seara, Cultura’n Sura ajunge cu nou spectacol de teatru in comuna Raciu., au anuntat reprezentantii primariei. Locuitorii comunei sunt invitati vineri, 12 noiembrie, de la ora 19:00, la Caminul Cultural, sa petreaca o seara magica alaturi de actorii ce vor juca in „Cerere in casatorie” de A.P. Cehov, regia Victor Olahut, o comedie de succes cu peste 200 de reprezentatii.

Intrarea la spectacol este gratuita! Accesul in sala se face pe baza certificatului verde, iar purtarea mastii de protectie este obligatorie pe toata durata evenimentului.

Spectatorii se vor convinge ca nu exista moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri in casatorie, pentru a dezgropa toate certurile, barfele, neintelegerile dintre doua familii. Dar, cum dragostea invinge totul sau, mai bine zis, cum oamenii se cearta ca sa aiba de ce sa se impace, asa si tinerii nostri, pina la urma iau o pauza de la scandal.

Reprezentatia spectacolului „Cerere in casatorie” din Raciu face parte din programul „Satul si teatrul”, un proiect in cadrul caruia alte zece localitati rurale de pe tot teritoriul Romaniei s-au bucurat gratuit de un spectacol de teatru. Interesul comunitatilor a fost unul ridicat, inregistrandu-se pana in acest moment o medie de 150 de spectatori per reprezentatie. Proiectul „Satul si teatrul” se va incheia duminica cu o reprezentatie a spectacolului „Experimentul” dupa texte de Ion Baiesu si alti romani contemporani, regia Victor Olahut, ce va fi transmisa pe pagina de facebook Cultura’n Sura.

„Satul si teatrul” este un proiect derulat de Asociatia Cultura’n Sura si co-finantat de Asociatia Fondului Cultural National.