Presedintele Klaus Iohannis intervine in criza izbucnita in Guvern.

Iohannis a convocat astazi o intalnire cu premierul Florin Citu dupa conflictele din ultimele zile dintre partidele aflate la guvernare.

Presedintele se intalneste cu premierul la Palatul Cotroceni pentru a dezamorsa situatia conflictuala aparuta in urma demiterii ministrului Justitiei Stelian Ion, ca urmare a neintelegilor aparute pe tema programului „Anghel Saligny”, un fel de urmas al vechiului PNDL. Dupa demitere au curs acuzatii din toate partile la adresa lui Citu.

In timp ce in interiorul PNL exista deja un conflict generat si de campania pentru postul de presedinte al partidului, Citu si-a mai castigat acum dusmani si din parte USRPLUS. Vineri a fost depusa la Parlament motiunea de cenzura „Demiterea Guvernului Citu, singura sansa a Romaniei de a trai!”, semnata de 122 de parlamentari de la USR PLUS si AUR dupa ce cele doua partide s-au „aliat” impotriva lui Citu. Iohannis a transmis inca din weekend partidului lui Barna si Ciolos sa „cumpaneasca foarte bine implicatiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR si sa puna punct acestor gesturi politice iresponsabile, sa isi respecte electoratul si sa se intoarca la masa dialogului, pentru a gasi impreuna cu partenerii din Coalitie o solutie viabila si rationala de a debloca actuala situatie”.

In postarea de pe pagina oficiala, presedintele a mai afirmat ca: „Noua alianta creata in aceste zile intre USR PLUS si AUR este un afront adus romanilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie sa mearga tara noastra.Prin alianta cu un partid care nu respecta valorile occidentale, USR PLUS tradeaza vointa cetatenilor care si-au pus sperantele intr-o coalitie de centru-dreapta, care sa dezvolte Romania”, a fost mesajul sefului statului.