O initiativa inedita vine de aceasta data de la Ploiesti. Aici, primarul Andrei Liviu Volosevici a dispus plantarea primei livezi didactice din Romania pentru elevii ploiesteni. Mai exact vorbim despre un proiect care prevede plantarea a peste 85 de soiuri de pomi si arbusti fructiferi pe o suprafata de aproximativ 2400 mp, in incinta Parcului Municipal Ploiesti Vest.

“Livada didactica este un proiect educational destinat copiilor din gradinite, scoli gimnaziale si licee. Prin dezvoltarea acestei initiative se doreste apropierea tinerei generatii de natura, prin dezvaluirea frumusetii si importantei pomilor si arbustilor fructiferi pentru noi. Soiurile de pomi si arbusti fructiferi, ce vor fi plantate in “Livada didactica”, vor fi multiple, cu inflorire, crestere si coacere, in diverse perioade de timp ale anului, precum si cu fructe, care vor avea gust, arome, texturi si culori diferite (…)”Livada didactica” vine, astfel, in sprijinul copiilor nostri si le va oferi acestora o incursiune interesanta in lumea plantelor si un mod placut si relaxant de invatare, prin explorarea si observarea directa a pomilor si arbustilor fructiferi, din arealul tarii noastre, pe perioada celor 4 anotimpuri”, a transmis primaria Ploiesti.
Au fost plantate soiuri de par, mar, cais, piersic, nectarin, nuc, visin, gutui, prun, cires, coacaz si migdal.
Initiativa municipalitatii ploiestene este sustinuta de Carrefour, prin Asociatia “Dezvoltarea Europeana a Comunitatii Locale”. Plantarea arborilor si arbustilor fructiferi a demarat deja, pomii fiind saditi si ingrijiti de catre angajatii Parcului Municipal Ploiesti Vest.