50 de noi contracte de finantare prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny” au fost semnate de primari la Ministerul Dezvoltarii.

Contractele, in valoare totala de 530.350.791,44 de lei, vizeaza atat modernizarea infrastructurii rutiere, cat si infiintarea sau extinderea unor sisteme de alimentare cu apa potabila, de canalizare si a unor statii de epurare.

 

”Inca de la inceputul mandatului meu, mi-am propus sa am o relatie directa cu toate autoritatile locale pentru a gasi impreuna oportunitati de finantare si pentru a remedia problemele intampinate in implementarea proiectelor. Incurajez toti edilii sa gandeasca proiecte integrate, care sa raspunda nevoilor comunitatilor pe care le reprezinta, si sa acceseze fondurile pe care Ministerul Dezvoltarii le pune la dispozitie prin programele pe care le coordoneaza”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Vestea.

 

Prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, se vor realiza peste 9.000 km de retele de alimentare cu apa, 17.000 km de retele de canalizare, 2.000 km de drumuri judetene si 15.000 km de drumuri locale, precum si 104 sisteme de distributie a gazelor naturale, preluate din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).