Tinerii din Gaesti vor beneficia de locuinte construite de Agentia Nationala pentru Locuinte. Anuntul a fost facut de primarul orasului. Doritorii pot depune dosarele la primarie pana la data de 17 ianuarie. Cei care au depus deja, trebuie sa le reinnoiasca. In Gaesti vor fi construite 24 de apartamente ANL.

“Dragi gaesteni, ma adresez tinerilor cu varsta de pana la 35 de ani care doresc sa obtina o locuinta construita prin Agentia Nationala pentru Locuinte!Termenul de depunere a dosarelor este 17.01.2022.Cei care le-au depus anul trecut, trebuie sa le reinnoiasca , aceasta insemnand o noua adeverinta de salariat, revisal si alte acte, daca au survenit modificari.In orasul Gaesti incepe construirea a 24 apartamente. Trebuie indeplinite cumulativ 3 conditii: varsta pana in 35 de ani, serviciu in orasul Gaesti si sa nu detina locuinta proprietate personala”, a transmis Grigore Gheorghe, primarul orasului.
Locuintele sunt construite pe teren pus la dispozitia ANL de catre primarie cu drept de folosinta gratuita pe intreaga perioada de realizare a investitiilor.

Locuintele pentru tineri sunt construite prin ANL, iar dupa finalizarea lucrarilor sunt predate autoritatii publice locale, respectiv Primaria Gaesti, in vederea administrarii si repartizarii catre tinerii care indeplinesc criteriile de acces la astfel de locuinte.

Dupa minimum un an de inchiriere neintrerupta, chiriasii au posibilitatea de a cumpara apartamentele in care locuiesc, fara ca vanzarea sa fie conditionata de varsta solicitantilor (achitand integral pretul locuintelor din sursele proprii si/sau credite ipotecare contractate de la institutii financiare autorizate, inclusiv cu garantia statului (credite acordate prin programul Prima Casa), in termen de maxim 5 zile lucratoare de la data inscrierii dreptului de proprietate in cartea funciara, sau in rate lunare egale, inclusiv dobanda aferenta, cu un avans de minim 15% din valoarea de vanzare, direct catre autoritatile publice locale care administreaza locuintele).