Tinerii din Busteni incep anul cu o veste buna. Proiectul de construire a locuintelor nZEB, realizat prin fonduri europene PNRR avanseaza catre faza de proiectare si executie.

Primarul Mircea Corbu a anuntat semnarea contractului pentru proiectare si executie a blocurilor destinate tinerilor.

 

„Acest proiect este unul dintre cele mai importante proiecte depuse pana in acest moment de catre Primaria orasului Busteni, proiectul privind construirea a trei blocuri nZEB de locuinte sociale pentru tinerii din orasul Busteni. Terenurile propuse pentru constructia acestor blocuri sunt localizate pe Str. Urlatorii si Str. Stefan Cel Mare – valoarea eligibila aprobata fiind de 14.120.845,78 Lei, fonduri europene obtinute prin programul PNRR„, a precizat primarul din Busteni.

 

Pentru a fi posibila depunerea acestui proiect si a avea terenurile disponibile, in cadrul Consiliului Local s-a aprobat retragerea dreptului de folosinta pentru terenurile acordate gratuit pentru mai multi cetateni de onoare, persoanele aveau obligatia inceperii constructiei in termen de un an de la data atribuirii terenului, dar nu si-au exprimat dorinta de a construi locuinte in orasul Busteni si nici nu au facut vreun demers in acest sens din anul 2010.

Confruntandu-ne cu o lipsa majora de locuinte sociale pentru tinerii din Busteni si pentru a veni in sprijinul acestora la inceput de drum, consideram ca a fost decizia corecta pentru solutionarea problemelor locale„, a explicat edilul.