Lucrarile la Campusul pentru invatamantul dual din Oradea sunt intr-o faza avansata. Pana in vara se vor finaliza lucrarile de constructie, inclusiv racordarea la utilitati si cele de imprejmuire. Curand va demara si licitatia pentru asigurarea dotarilor si pentru digitalizare, anunta presedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Campusul va deservi toate unitatile de invatamant special din subordinea Consiliului Judetean Bihor. Daca lucrarile vor continua in acelasi ritm, autoritatile promit ca anul scolar 2023- 2024 va incepe intr-o locatie noua.

“Ne propunem ca pana la sfarsitul anului campusul sa devina operational, iar de la inceputul anului viitor sa inceapa predarea in noile corpuri de cladire. Campusul are toate facilitatile: sali de clasa, internat, cantina, cabinet medical, biblioteca, ateliere si laboratoare, sala de sport si bazin de inot. La propunerea firmelor partenere, campusul va asigura calificarea in mecanica si electromecanica, electronica si automatizari, instalatii si constructii, atelierele urmand sa fie dotate cu tehnologia si aparatura pe care le folosesc si firmele. Cei care vor opta pentru invatamantul dual, vor beneficia de o sustinere importanta pe parcursul scolii: cazare si masa gratuita, bursa lunara minima de 400 de lei, transport gratuit in Oradea, transport gratuit spre casa la sfarsitul saptamanii”, a mai precizat Ilie Bolojan.

Pentru a promova campusul si invatamantul profesional, impreuna cu Inspectoratul Scolar este derulata o campanie in lunile aprilie si mai in judetul Bihor, pentru a le prezenta avantajele acestui tip de invatamant copiilor din clasele a 7-a si a 8-a si parintilor.