Guvernul mai pompeaza inca o suma importanta in programele nationale dedicate autoritatilor administratiei publice locale. La sedinta de Guvern de saptamana aceasta, au fost suplimentate sumele din ”Anghel Saligny” si Programul national de constructii de interes public sau social.

 

Astfel, s-a decis alocarea sumei de 500 de milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2023, pentru continuitatea derularii programelor de investitii.

Bugetul Programului National de Dezvoltare Locala se suplimenteaza cu 175 de milioane de lei, pentru Programul national de investitii ”Anghel Saligny” se aloca 100 de milioane de lei, pentru Programul national de constructii de interes public sau social – 200 de milioane de lei, iar 25 de milioane de lei, reprezentand credite de angajament si bugetare, asigura finantarea cheltuielilor de personal, precum si plata sentintelor judecatoresti ramase definitive si irevocabile.

 

”Sumele solicitate asigura continuitatea derularii programelor nationale de investitii in perioada urmatoare. Deoarece, in timpul verii, sunt realizate cele mai multe lucrari la obiectivele incluse in aceste programe, este necesara si asigurarea resurselor financiare, astfel incat procesul investitional sa fie eficient si fluid, sa se evite inregistrarea de arierate, iar angajamentele asumate de stat sa fie respectate. Autoritatile administratiei publice locale sunt sprijinite in acest fel prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare si de acces la caile de comunicatii, avand ca obiectiv final imbunatatirea conditiilor de viata din comunitatile locale”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Vestea.