Vin din nou vesti bune pentru cei din administratiile locale. Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la un proiect prin care vor fi acordate sporuri pentru activitatile care vizeaza proiecte cu bani europeni.

Mai exact, atat angajatii din institutii publice, cat si primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene vor incasa mai multi bani, pentru orele suplimentare dedicate proiectelor europene.
Astfel, cei care lucreaza in echipele de proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile si/sau fonduri externe rambursabile si cele angajate in implementarea proiectelor, vor putea incasa cu pana la 50% mai mult.
Sporurile ar urma sa fie acordate in functie de orele prestate: pentru 20 ore se acorda o majorare salariala de 10%; pentru intervalul 21-40 ore se acorda o majorare salariala de 20%, ajungand pana la % in cazul celor care presteaza peste 80 de ore.

De majorari se vor bucura si alesii locali, nemultumiti oricum de salariile pe care le incaseaza in prezent. Astfel, potrivit proiectului, aflat in transparenta publica, indemnizatiile lunare ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene, primarilor si viceprimarilor, care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile se vor majora cu pana la 25% in functie de numarul de proiecte. Pentru un singur proiect, vor primi o majorare de 15%, pentru doua – vor incasa o majorare de 20%, iar pentru trei sau mai multe – 25%.