O primarie din Romania a luat deja decizia de a acorda bonificatii proprietarilor de autoturisme care aleg sa caseze vechea masina si sa isi achizitioneze una noua. Masura a fost prezentata la inceputul anului si de Ministrul Mediului. Primaria din Targu Mures a ales sa treaca deja la aplicarea acestui program, la nivel local. Astfel, pentru fiecare rabla casata, proprietarul este recompensat cu 3000 de lei, in anumite conditii.
Mai exact, potrivit hotararii Consiliului Local Targu Mures, de aceasta bonificatie pot beneficia proprietarii autoturismelor mai vechi de 10 ani. “Atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice cu domiciliul / sediul in Targu Mures, care se inscriu in program sunt eligibili pentru o subventie de 3.000 de lei daca isi asuma sa nu cumpere un autoturism mai vechi de 5 ani in urmatorii 3 ani”, a transmis primarul Soós Zoltan.
Pentru aplicarea acestei masura a fost alocat un buget total de 1,5 milioane de lei. Obiectivul proiectului este de a decongestiona traficul din oras cu peste 500 de autovehicule.
Ministerul Mediului a transmis ca in aceasta vara va fi lansat programul si la nivel national. Noul program Rabla va viza masinile mai vechi de 15 ani, prima de casare fiind de 3000 de lei, bani de la Administratia Fondului de Mediu dar si de la primariile care se inscriu in program.
In schimb, in programul national, cei care isi caseaza masinile vechi nu vor fi obligati sa isi cumpere o alta masina pentru a primi banii. Ministerul Mediului va sprijini primariile care doresc sa participe la program cu jumatate din sumele necesare.

 

Foto:playtech.ro