Strandul municipal din Miercurea Ciuc, aflat in paragina, a primit aviz din partea Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice din Brasov, pentru modernizare. Astfel, reconstructia standului va intra intr-o noua faza.

Facilitatea din cartierul Patinoarului s-a inchis in 2012, odata cu constructia bazinului Csiki Csobbanó. De atunci, a devenit complet inutilizabila, elementele sale fiind intr-o stare atat de degradata incat investitia presupune practic o reconstructie totala, nu doar o renovare.

Noul strand se va intinde pe o suprafata de 8.000 de metri patrati, la care se vor adauga 850 de metri patrati pentru parcare: vor fi create 41 de locuri de parcare de-a lungul strazii Pationarului, langa intrarea in strand, in fata Csiki Csobbanó vor fi amenajate 9 locuri de parcare noi, iar statia de autobuz va fi reamenajata.

 

Vor fi construite doua bazine si trei cladiri. Bazinul mare va avea aproximativ 1100 de metri patrati, cu o adancime pozitive variabila intre 100 si 130 cm. Bazinul pentru copii va avea o suprafata de 150 de metri patrati si o adancime de 30-45 cm. Ambele vor avea tobogane. De asemenea, va exista un mic bazin pentru cei mai mici. Prima dintre cele trei cladiri va fi cladirea rotunda de la intrare, care va include casa de bilete si un bufet, iar cea mai indepartata va fi baia romana, de asemenea rotunda si adaptata sezonului de iarna.

 

Consiliul local va lua o decizie in privinta studiului de fezabilitate la sfarsitul lunii mai. Daca va fi aprobat, urmeaza proiectarea tehnica detaliata si apoi executia. Investitia este semnificativa: valoarea fiind estimata la 43 de milioane de lei, cu TVA inclus.