Claudiu Năsui, ministrul Economiei, continuă măsurile drastice pentru eliminarea funcțiilor bine plătite dar fără rezultate în muncă. Pe lista se află și o companie din Dâmbovița. Concret, Năsui a transmis astăzi că a eliberat din funcție trei administratori speciali.

„De data aceasta este vorba de administratorii „speciali” a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir și Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei și 16.142 lei pe lună””, a transmis ministrul într-o postare pe propria pagină de socializare. Explicația pentru noile concedieri a fost oferită tot de șeful de la economie. El a prezentat atribuția principală a acestor administratori, dar și rezultatele pe care le-au înregistrat în activitatea lor și care l-au nemulțumit pe ministru.

„Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019.
Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor. Acești administratori speciali nu făceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt”, a explicat într-o manieră tranșantă Claudiu Năsui. Pare că ministrul Economiei a luat în serios „curățenia” în instituțiile și companiile de stat, cerută încă de la instalarea în funcție de către premierul Cîțu. Măsura de astăzi a lui Năsui face parte din seria de „eliminare a sinecurilor” începută de câteva luni. La sfârșitul lui iulie, ministrul a mai eliberat din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la Tohan și Carfil.
Atunci acesta preciza: „Tohan SA este pe pierderi. În 2020 a avut pierdere de 3.6 milioane de lei. Și are datorii la stat de peste 30 de milioane de lei.
Carfil SA este și ea pe pierderi, 11 milioane de lei în 2020 și are datorii de peste 15 milioane de lei, tot la stat”.