Mobilizare impresionanta in prag de sarbatori. Dupa ce primarul din Darmanesti a facut un apel catre localnicii cu dare de mana pentru a ajuta o familie din comuna careia i-a ars casa, oamenii au donat in numar mare de la cateva sute la cateva mii de lei.

In urma cu o saptamana si jumatate familia Zabava, din satul Marginenii de Sus, comuna Darmanesti, a trecut printr-o grea incercare. Toata agoniseala lor de-o viata a fost distrusa in cateva minute de un incendiu violent. Un scurtcircuit electric a declansat nenorocirea. In toiul iernii, cei trei membri ai familiei au ramas pe drumuri.
Primaria Darmanesti le asigura cazarea la punctul ISU din Darmanesti unde beneficiaza de toate conditiile, bucatarie, baie,dormitor. Totodata Primaria Darmanesti printr-o hotarare de consiliu va achizitiona un container modular de locuit cu baie si dormitor in valoare de 40000 lei.
Primarul Mihalache a facut atunci si un apel la oamenii din comuna. Acestia s-au mobilizat rapid si au donat cateva mii de lei pentru un al doilea container nemobilat pentru a-l transforma in bucatarie si dormitor.

Zilele trecute, nenorocirea s-a abatut asupra unei alte familii din comuna. Casa familiei Rizea din localitate a fost afectata de flacari. Edilul-sef, Valentin Mihalache a lansat un apel la donatii si pentru acestia si le-a oferit si lor sprijin.

 

Foto:Facebook/ValentinMihalache