Rand pe rand, autoritatile locale se alaturi demersului de stranger de ajutoare pentru sprijinirea refugiatilor din Ucraina. Convoaie umanitare pornesc spre punctele de trecere a frontierei de peste tot din tara. Si administratia locala din Gura Ocnitei s-a mobilizat pentru a-I sprijini pe cei afectati de tragedia razboiului. Primarul Sorin Ionita a transmis un mesaj emotionant si a invitat fiecare localnic sa doneze, in masura in care doreste si poate.

Pe raza comunei au fost infiintate trei puncte de colectare a ajutoarelor: Caminul Cultural Gura Ocnitei; Caminul Cultural Sacuieni si Centrul de zi Adanca.

“Un camion cu paturi si saltele va pleca din Gura Ocnitei spre Galati in sprijinul fratilor nostri ucraineni, care trec in acest moment prin clipe extrem de dificile. Orice sprijin din partea noastra reprezinta un adevarat ajutor pentru ei. Asa ca, puteti dona produse neperisabile, apa, sucuri, produse sanitare, produse de igiena, haine si jucarii pentru copii in punctele de colectare de pe raza comunei Gura Ocnitei (…) Multumim Crucii Rosii Dambovita, partenerilor nostri din Nettershiem, Germania, Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Gura Ocnitei si tuturor celor care din putinul lor au donat pentru sprijinirea refugiatilor ucraineni, aratand o solidaritate extraordinara. Ne bucuram ca exista oameni ca voi! Nu avem nevoie de o lume in care glasurile copiilor tipa, tremurande, catre alti copii care trec prin greutatea vietii lor. Copii care au fost jefuti de inocenta din cauza nebuniei unui tiran. Avem nevoie de o lume pasnica”, a scris edilul-sef din Gura Ocnitei.