Performanta in administratia locala se vede si in numarul de investitii realizate in comunitati, cu ajutorul banilor europeni. Desi pentru multi edili aceasta misiune este in continuare dificila, Romania are si administratii de top. Primaria din Cluj-Napoca a reusit sa atraga finantare din fonduri europene pentru o serie de proiecte importante si se plaseaza din nou in fruntea clasamentului.

Municipiul Cluj-Napoca este campion la absorbtia fondurilor europene. 420 mil. euro fonduri implementate si proiecte in valoare de 4.5 mld. euro in pregatire si implementare.

“Din 2007 pana acum, Primaria Cluj-Napoca a realizat si are in implementare proiecte finantate din fonduri europene in valoare totala de peste 420 milioane euro. De asemenea, pentru exercitiul financiar actual, numai prin PNRR au fost depuse pana acum proiecte de peste 126 milioane euro si avem in pregatire proiecte de 4,5 miliarde de euro – cuprinzand centura metropolitana, trenul metropolitan, proiectul pentru metrou, Parcul Est, Somesul metropolitan”, a transmis primarul Emil Boc.

Cluj-Napoca a devansat Oradea, la acest capitol, insa ambele municipii au capacitatea de a concura oricand, pe multe sectoare, cu orasele din vest. De la bugetarea participativa, o initiativa cu iz occidental care are success, pana la proiecte pentru centre de inovare si dezvoltarea urbana, Cluj-Napoca este municipiu fruntas in Romania.